Wijnvaten voor wijnkelder

Ben je een echte wijnliefhebber? Dan ken je vast de wijnstreken Italië en Frankrijk wel. Uitgestrekte velden vol met de welbekende wijnstokken, zo ver als je maar kan kijken.
Als je weer eens in een van die landen bent moet je echt een flesje wijn van een van die velden meenemen. Heerlijk. Maar misschien vertel ik je ook wel niks nieuws en heb je dat al lang gedaan.

Maar goed, het is prachtig om te zien natuurlijk, al die mooie velden vol met wijn in aantocht. Maar wat zou het toch fijn zijn als je thuis wat meer opslag had voor wijn. Toch? We kunnen natuurlijk elke keer een aantal flessen wijn halen bij de slijter, in de supermarkt of bestellen en laten bezorgen door een wijnhuis. Maar wil je echt wat meer als echte wijnliefhebber, dan zou het mooi zijn om thuis wat meer voorraad te hebben en zelfs wijn te kunnen laten rijpen.

Daarvoor ben je dan wijnvaten nodig. En natuurlijk ruimt om deze wijnvaten in te kunnen herbergen. Een kelder die je kunt omtoveren tot een wijnkelder zou dan ideaal zijn.


Wijnvaten


Als je in de luxe positie bent dat je een kelder hebt met ruimte voor wijnvaten, dan moet je nog kiezen hoeveel vaten en in welke grootte je deze wilt hebben.

Wijnvaten zijn er in verschillende maten en soorten. Om te beginnen kun je wijnvaten kopen van verschillende materialen. Een voorbeeld van een materiaal is gedroogd eiken.
Laat je goed adviseren in welk materiaal wijnvat de door jou gewenste wijn het beste blijft en het lekkerst zal smaken straks.

De maatvoering is het volgende keuze moment. De vaten zijn te krijgen van heel klein en compact, bijvoorbeeld twintig liter, tot zeer grote van driehonderd liter. Het hangt ervan af hoeveel wijn je wilt hebben op voorraad wat voor jou de beste keuze is. Misschien heb je voldoende aan een vat dat voorziet in een aantal wijntjes op verjaardagen bij je thuis.
Misschien wil je iets meer als je als liefhebber regelmatig een wijnproeverij houd voor vrienden of familie.
En wil je het echt groot aanpakken en wijn importeren, laten rijpen en verkopen? Dan kun je er voor kiezen om een aantal grote vaten van driehonderd liter per stuk in je kelder aan te brengen.


Nieuw of gebruikt


Een andere keuze die je hebt is om gebruikte of nieuwe wijnvaten aan te schaffen. Dit kan natuurlijk van invloed zijn op de prijs.


Eigen ontwerp


Je kunt een wijnvat tegenwoordig ook personaliseren en er je eigen ontwerp van maken. Dit is wel een leuk detail.

Bron: Wine And Barrels

Wijnvaten voor wijnkelder
Schuiven naar boven