Welke vormen van catering zijn er?

Het is natuurlijk wel te doen om zelf de catering te verzorgen door zelf eten te bereiden, en zelf steeds de glazen te vullen, maar dit is heel erg veel werk. Zeker bij wat grotere feesten. Bij een kleine verjaardag voor de familie kun je natuurlijk met enig gemak zelf de gasten voorzien, maar vaak is het bij grotere feesten slimmer om een catering in te huren. Deze nemen veel van je stressvolle taken over en vaak zijn deze gerechten toch net iets lekkerder. Als je hebt besloten om een catering in te huren zijn er verschillende typen catering die je kunt gebruiken. Het is belangrijk om dit verschil te weten.

Partycatering

Dit is de meeste bekende vorm van catering. Deze vorm wordt ook het meest gebruikt tijdens feesten en andere bijzondere gelegenheden. Dit kan echt overal zijn. Op festivals, voetbalwedstrijden, of zelfs een pretpark. Je kunt tegenwoordig bij de cateraar ook een tent huren en het meubilair, de muziek en de verlichting kan je soms ook nog eens zelf bepalen. Of een uitgebreide partyservice aan huis. Dit is erg handig wanneer je thuis een feest geeft. Daarnaast kun je in overleg met de cateraar de juiste gerechten bepalen, zoals gehaktballetje of tapas. Het is vaak ook mogelijk om grotere gerechten als biefstuk te kiezen. Je kan er ook voor kiezen om een bepaald thema in het voedsel te hebben zoals een Indische keuken door bijvoorbeeld De Indische Catering. Zo zijn er nog veel meer verschillende thema’s in de gerechten die je kan kiezen bij cateraars. Denk aan een Oostenrijks, Duits, Spaans of Italiaans buffet.

Een nieuw concept: home cooking

Home cooking is iets wat er nog niet zo lang is en het is ook een opkomende vorm van catering. De chef komt dan bij jou thuis de gerechten klaarmaken. Dit wordt vaak gekozen voor kleine feestjes en dus ook bij kleine groepen. Ze worden dus niet bij jou thuis opgewarmd, maar ze worden echt bereid in jouw keuken en vervolgens gelijk geserveerd. Partycatering is handiger voor grote hoeveelheden waar home cooking juist meer geschikt is voor de kwaliteit van de gerechten. Er komt dan als het ware een chef aan huis. Deze bedienen de klanten op een erg persoonlijke manier.

Meer weten? Vraag een offerte aan bij cateringregelen.nl

Wil je direct weten wat catering op locatie kost voor jouw feest, verjaardag of receptie? Op Cateringregelen.nl kom je snel en eenvoudig in contact met lokale cateraars en kan je prijzen met elkaar vergelijken. Dit bespaar je een hoop tijd, je krijgt direct inzicht in betrouwbare aanbieders uit de buurt en je kan gemakkelijk meerdere prijzen naast elkaar leggen.

Welke vormen van catering zijn er?
Schuiven naar boven