Kerst pakket – om je bedrijf goed neer te zetten met de Kerst

Voor klanten, zakelijke relaties en het eigen personeel altijd leuk om te krijgen, zo’n kerst pakket. Zit vaak vol lekkers die je in familiesfeer uit de verpakkingen kunt snaaien. Een cadeaupakket is sowieso bij iedereen welkom. Want naast de spulletjes die je zomaar krijgt, komt er ook een gevoel mee, dat je gewaardeerd wordt, dat je er even toe doet. En dat is priceless! De ondernemer echter die al die pakketten betaalt, heeft natuurlijk ook een eigen kostenoverweging. Het is mooi dat de onderneming in goed licht komt te staan met de jaarlijkse uitdeling, alleen is het ook fijn om de kosten waar mogelijk te kunnen drukken.

Het kerst pakket fiscaal bekeken

Laten we ons even bij het personeel houden. Wie kerstpakketten koopt om uit te delen aan het personeel dient rekening te houden met de werkkostenregeling (WKR) en ook de omzetbelasting. Vanuit de werkkostenregeling behoort het kerstpakket aan dezelfde regels te voldoen als bij giften aan je werknemers. Zo is het kerst pakket voor jou als ondernemer goedkoper als die valt binnen de vrije ruimte, dus dat deel waarover je geen loonbelasting betaalt. Je accountant kan je wegwijs maken in de details. Maak je het niet te bont met giften aan je werknemers en blijf je per jaar binnen de 227 euro inclusief het kerstpakket? Dan kun je de btw van kerstpakketten aftrekken.

Bind je personeel positief aan je bedrijf

Het kan zijn dat je als ondernemer verplicht bent een kerstpakket te geven. Dat staat dan in het arbeidscontract, in het personeelsreglement of in de cao die voor je branche geldt. Maar ook al ben je er vrij in, het is wel een goed idee om toch zo’n pakket met Kerst weg te geven. Veel werknemers rekenen er eigenlijk ook al op. Zo geef je ook aan dat je pal voor goed werkgeverschap staat, dat wordt gewaardeerd. Een tevreden werknemer blijft langer bij de onderneming, dus je verliest niet snel ervaren krachten.

Geen kerst pakket kan zonder eten en drinken

Heb je binnen je onderneming opdracht gegeven aan iemand om een passend kerst pakket te verzorgen of te regelen? De beste en eerste connectie is dan het kerstpakketten bedrijf. Die is gespecialiseerd in het maken en verzamelen van uitgekiende pakketten. Specialisten van zo’n bedrijf weten ook exact wat erg gewaardeerd wordt. Gek genoeg is voor velen een pakket niet compleet zonder lekkere hartige hapjes en een bijzonder drankje. Er mogen wel oneetbare spulletjes in het kerstpakket maar dan als toevoeging. Je moet tegenwoordig rekening houden met vegetariërs, veganisten en mensen die niks met alcohol hebben. Daar dienen pakketten soms wel op te worden aangepast. En een doos sigaren in zo’n pakket, dat is dus niet slim.

Veel kerstpakketten nodig? 

Wil je een groot klantenbestand attenderen op je bedrijf via een kerstpakkettenactie? Dan is het slim om even in bespreking te gaan met een kerstpakkettenbedrijf. Die weten precies hoe je met slimme en esthetische verpakkingen en een sublieme inhoud de ontvangers kunt verleiden weer even aan je bedrijf te denken. Zo houd je met je kerst pakket je potentiële en bestaande klanten gericht op jouw activiteiten. 

Kerst pakket – om je bedrijf goed neer te zetten met de Kerst
Schuiven naar boven