Hoe vul jij de kantine van jouw bedrijf

Steeds meer bedrijven kiezen voor een kantine binnen hun bedrijf. Daar kunnen medewerkers hun lunch of diner vaak voordelig nuttigen. Naast complete maaltijden bieden deze kantines vaak ook andere snacks en lekkernijen aan. Ideaal natuurlijk, maar waar komen die producten nou eigenlijk vandaan? 

Voordelig inkopen bij de groothandel

Producten voor de bedrijfskantine kun je vaak voordelig inkopen bij de groothandel. Een groothandel heeft een ruim aanbod food en non-food en koopt deze producten bij de bron in. Dat betekent dat de groothandel dat tegen scherpe prijzen aan kan bieden aan bedrijven. Vaak kunnen enkel bedrijven en organisaties terecht bij de groothandel. Zo koop je de producten voor jouw kantine goedkoop in en kun je deze met een kleine winstmarge verkopen aan je medewerkers. Door de prijzen in je kantine laag te houden, zullen er ook meer medewerkers gebruik van gaan maken.

Laten bezorgen door de supermarkt

Wil je jouw producten snel hebben en heb je geen tijd om ze op te halen, omdat de werkzaamheden gewoon doorgaan. Dan kun je er voor kiezen je producten door de plaatselijke supermarkt te laten bezorgen. Zo steun je natuurlijk ook de plaatselijke middenstand, maar hoef je ook zelf de deur niet uit en bespaar je enorm veel tijd. De kosten liggen misschien wel wat hoger, maar makkelijk is het natuurlijk wel.

Biologische boodschappen bij de boer

Staat jouw bedrijf voor duurzaam en ecologisch verantwoord? Dan wil je dat ook terug laten komen in de kantine van je bedrijf. Het zou natuurlijk heel vreemd zijn wanneer je daar gerechten maakt van bijvoorbeeld plofkip. Door je boodschappen te doen bij de biologische boer, laat jij als bedrijf zien waar jullie voor staan. Daarnaast steun je de ecologische boeren natuurlijk. Goed verantwoord vlees van de biologische boer smaakt daarnaast natuurlijk ook vele malen lekkerder dan de plofkip van de supermarkt.

Bestek, servies en glazen

Natuurlijk heb je naast de gerechten en drankjes ook bestek, servies en glazen nodig om je personeel te voorzien. Je zou kunnen kiezen voor wegwerp bestek en servies, maar dat betekent meer afval. Beter is om voor een blijvende uitzet te kiezen. Het kost natuurlijk even wat tijd om de boel af te wassen, maar met een vaatwasser is dat zo gepiept. Je kunt het kantinepersoneel inschakelen voor deze klus, maar je kunt het personeel ook zelf hun vuile vaat in de afwasmachine laten plaatsen.

Hoe vul jij de kantine van jouw bedrijf
Schuiven naar boven