Binnenkort een kinderfeestje? Zo bereid jij het tot in de puntjes voor

Binnenkort één van je kinderen jarig? Dan wordt het tijd om het kinderfeestje voor te bereiden. Begin op tijd zodat je alle zaken op tijd kunt tackelen en het kinderfeestje tot in de puntjes is voorbereid. Weet jij niet waar je moet beginnen? Volg dan de stappen hieronder en je hoeft je nergens meer zorgen over te maken.

De praktische zaken

Om te beginnen, denk na over de praktische zaken. Welke dag en tijd gaat het kinderfeestje plaatsvinden? Hoeveel en welke kinderen nodig je uit? En waar gaat het kinderfeestje plaatsvinden? Bekijk de agenda, kies een moment en nodig alle kinderen op tijd uit. Hoe eerder je ze uitnodigt, hoe groter de kans dat iedereen kan. Is er een dresscode? Vermeld dit dan ook op de uitnodiging. Voor een kinderfeestje is een paar uurtjes in de middag vaak meer dan voldoende, je hoeft er dus niet een hele dag voor uit te trekken (al ben je ‘s avonds denk ik wel erg moe).

De activiteiten

Wanneer je de praktische zaken op een rijtje hebt, wordt het zaak om het kinderfeestje in te vullen. Heb je een bepaald thema dat je aan wilt houden? Dan is er wellicht een activiteit die daar goed bij aansluit. Als je van plan bent om het feestje buiten de deur te houden, zorg dan wel dat je de locatie hebt geregeld voor je de uitnodigingen verstuurd. Je kunt natuurlijk ook lekker thuisblijven met de kinderen en daar allerlei activiteiten uitstippelen. Denk hierbij aan een speurtocht of aan ouderwets snoephappen. Dit is vaak een stuk goedkoper, maar vergt wel wat van je creativiteit. Laat ook je kind meedenken en vraag wat hem/haar leuk lijkt om te doen. Heb je de activiteiten bedacht? Maak dan een soort programma, zodat je precies weet wat je wanneer gaat doen. Hou hierbij wel rekening met de concentratieboog van kinderen en zorg voor voldoende speling. 

Zorg voor genoeg hapjes en drankjes

Dan het laatste puntje wat je vooraf kunt regelen: de hapjes en de drankjes. Zorg voor voldoende lekkers, zoals snoep, chips en noten. Natuurlijk hoef je niet alleen maar ongezonde snacks neer te zetten. Je kunt ook fruit meenemen in je boodschappen. Inventariseer ook van tevoren of er allergieën zijn en zorg dat je daar op inspeelt. Blijven de kids ook avondeten? Dan hoef je je echt niet helemaal uit te sloven. Kinderen zijn al lang blij met een bordje friet met een frikandel of kroket.

Binnenkort een kinderfeestje? Zo bereid jij het tot in de puntjes voor
Schuiven naar boven