Bavette bakken, zo ga je het best te werk!

Wat is een bavette? De kans is ongelofelijk groot dat veel mensen zich deze vraag als eerste zullen stellen wanneer ze aankomen hier op deze pagina. Het gaat hierbij om een lekkere en tevens ook zeer smakelijke steak welke afkomstig is uit het dikste gedeelte van de vang van een rund. Eigenlijk gaat het hierbij concreet om de buikwand welke dienst doet als bescherming van de ingewanden. Ben jij ook wel geïnteresseerd om meer te ontdekken over dit lekkere stukje vlees en dan meer bepaald over de manier waarop je deze precies moet bereiden? Blijf dan zeker verder lezen! 

Bavette koel bewaren en schoonmaken 

Het eerste wat je moet weten met betrekking tot de zogenaamde bavette is natuurlijk hoe je deze precies moet bewaren en eventueel schoonmaken. Voor het vlees geldt dat je ze bij voorkeur afgedekt in de koelkast moet bewaren. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat ze meteen bereiden heel wat interessanter kan zijn. Hoe dan ook wordt het sterk aangeraden om het vlees niet langer dan twee dagen in de koelkast te laten liggen. Het is mogelijk om dit stuk vlees (uiteraard) ook in te vriezen. Op die manier kan ze ongeveer voor een periode van negen maanden bewaard worden. 

Ben je van plan om het vlees dat je koopt nog even te bewaren? Dan spreekt het voor zich dat het van belang is om ervoor te zorgen dat dit in de meest gunstige omstandigheden kan gebeuren. Omwille van deze reden is het altijd een goed idee om te overwegen om het vlees te laten vacuüm trekken. Voor het merendeel van de slagers geldt dat ze zonder probleem over deze mogelijkheid beschikken. Dat is uiteraard alleen maar mooi meegenomen.

Wat moet je weten over het bereiden van de bavette?

Nu weet je onderhand hoe je de bavette moet bereiden en ook hoe je ze het beste kan bewaren, maar wat nu nog te denken van de bereidingswijze die je het beste kan hanteren? Voor de bavette geldt dat het een stuk vlees is welke uit de zogenaamde vang wordt gesneden. Ze is vrij grof en kenmerkt zich door de aanwezigheid van niet alleen lange draden, maar ook vliezen. Het is een stuk vlees dat er om bekend staat een intense steak smaak te hebben. Je moet er wel rekening mee houden dat ze in vergelijking met bepaalde alternatieven wel behoorlijk taai kan zijn. 

Omwille van bovenstaande wordt er doorgaans in de praktijk voor gekozen om de bavette in haar geheel te bakken. Wanneer ze is gebakken wordt ze na afloop in dunne stukken gesneden. Wat dit betreft is er een belangrijke tip die door experten wordt gegeven. Het snijden doe je namelijk in de praktijk bij voorkeur tegen de draad in. Het is in principe uiteraard ook mogelijk om het vlees eerst te snijden waarna je ze in (kleinere) stukken gaat bakken. Ook dat is zeker een mogelijkheid.

Zeker een heerlijk stukje vlees om te ontdekken!

Ben je nog op zoek naar een lekker en bovendien ook smaakvol, maar ietwat taai stukje vlees om te bereiden? Dan zal je tot de conclusie komen dat het beslist een aanrader kan zijn om je te gaan verdiepen in de bereidingswijzen die er bestaan van de heerlijke bavette. Voor het bestellen van bavette en andere stukken vlees ben je bij Beef & Steak aan het juiste adres!

Bavette bakken, zo ga je het best te werk!
Schuiven naar boven