Alles wat je moet weten over sous vide koken

Kun jij al sous vide koken of weet je nog niet wat het is? Dan is het goed om hier eens verder in te duiken. Het kan jou op den duur namelijk veel tijd gaan schelen. Tijd die je weer aan andere dagelijkse werkzaamheden kunt besteden. Echter moet je voor het koken wel een aantal benodigdheden aanschaffen. De benodigdheden zijn bij meerdere specialisten terug te vinden. Een van de specialisten waar je kunt gaan kijken is Souvy. Maar wat is deze manier van koken nou eigenlijk en welke voordelen zijn eraan te behalen?

Sous vide koken voor een goed garing

Sous vide koken staat voor vacuümgaren. Het is een proces waarbij etenswaren in vacuüm verpakt worden en in een waterbad gelegd worden. Het waterbad wordt op een relatief lage en constante temperatuur gehouden, waardoor etenswaren geleidelijk en gelijkmatig gaar worden. Je kunt het voor veel verschillende gerechten gebruiken en hoeft niet alleen vlees of vis te garen. Zo kun je er zelfs desserts en cocktails mee klaarmaken. Voor iedere gelegenheid is er daarom wel een goede manier van koken en je kunt jouw visite en gezin versteld laten staan van jouw nieuwe kookkunsten.

Geen omkijken meer naar het eten

Sous vide koken geeft jou ook geen stress. Je kunt namelijk de juiste temperatuur en tijd instellen, waarna de rest automatisch gedaan wordt. Sous vide doet namelijk de rest. Zo kun je in de ochtend, wanneer je meer tijd hebt, het eten al opzetten, waarna je er bijna niet meer naar om hoeft te kijken. Het resultaat is echter hetzelfde of zelfs beter dan wanneer je zelf kookt. Zelfs op de drukste dagen kun je daarom ook gewoon een goed en uitgebreid gerecht op tafel hebben staan. En geen dag is meer hetzelfde.

De benodigdheden aanschaffen voor het koken

Het is daarbij belangrijk dat je de juiste benodigdheden aanschaft voor sous vide koken. Zo moet je bijvoorbeeld gaan kijken naar de vacuümzakken en het apparaat waarmee je de zakken sluit. Deze zijn nodig om de etenswaren op een goede manier te verpakken. Ook het waterbad is belangrijk. Dit reservoir kun je bij de specialisten aanschaffen, zodat je alles bij de hand hebt. Vergeet dan ook niet om te kijken hoe alles werkt. In eerste instantie zul je er dus wel iets meer tijd aan kwijt zijn dan wanneer je al ervaren bent met deze manier van koken.

Mals, smaakvol, gezond en eenvoudig met Souvy.nl.

De opties zijn eindeloos

Met sous vide koken heb je veel verschillende mogelijkheden en je kunt iedereen versteld laten staan. Doordat alles op een goede manier gegaard wordt, kan het eten namelijk niet meer mislukken. Zelfs als je geen held in de keuken bent, heb je nog voldoende opties over en je hoeft hier alleen nog maar recepten op te zoeken. Deze zijn er ook in overvloed en je kunt hierdoor niets meer laten mislukken. Voor jou wordt het reuze eenvoudig om de beste maaltijden op tafel te zetten, zelfs als er voor meerdere mensen gekookt moet worden.

Alles wat je moet weten over sous vide koken
Schuiven naar boven