3 tips om meubilair te kiezen in je cafe

Op het moment dat je een cafe mooi in wilt richten, komt hier erg veel werk bij kijken. Zo dient de stijl bij jou te passen, maar zeker ook bij de doelgroep die je naar je cafe wilt trekken. Wanneer je een cafe inricht is het dan ook van groot belang dat je het juiste meubilair kiest, maar hoe kies je nou meubilair dat bij jou en je klanten past?

Tip 1: Breng eerst de doelgroep goed in kaart

Wanneer je het juiste meubilair voor in je cafe wilt vinden, is het allereerst belangrijk dat je weet wie je klanten zijn. Denk hier goed over na en bepaal aan de hand van deze groep, de stijl van het cafe.

Tip 2: Laat het meubilair mooi op elkaar aansluiten

Wanneer je doelgroep eenmaal duidelijk hebt en dus weet wat van sfeer je wilt creëren, kun je beginnen met het zoeken van de meubels. Kies meubels die mooi op elkaar aansluiten en de ruimte net even iets extra’s geven. In veel gevallen helpt het om hier iemand voor in te schakelen. Zo kun je samen met een specialist kijken naar welke horeca tafels het beste in jouw café passen.

Tip 3: Koop producten van een hoge kwaliteit

De derde tip die wij jou kunnen geven, is dat je duurzame materialen moet kopen. Dit omdat deze producten er ten eerste mooier uit zien en ten tweede langer mee gaan. In de meeste gevallen ben je dan ook op de lange termijn goedkoper uit als je eenmalig een wat grotere investering doet. Neem dit dan ook zeker mee in je overweging als je meubels voor de horeca gaat kopen. Zo voorkom je dat je elke vijf jaar een groot gedeelte van het interieur van het café moet vervangen.

3 tips om meubilair te kiezen in je cafe
Schuiven naar boven